Указание за продажбата и дистрибуцията на слухови апарати HELIX

Указание за продажбата и дистрибуцията на слухови апарати Helix 

Helix проектира, разработва и произвежда слухови апарати за дистрибуция от независими, квалифицирани, лицензирани специалисти по слухово здраве, които предлагат услуги и съдействие на клиенти с увреден слух съгласно всички действащи национални и професионални нормативни актове и закони.

Нашите продукти и обслужването им изискват професионално лично поставяне и вторични посещения. Нашите продукти не са предназначени, нито са предвидени да се доставят на клиенти с увреден слух, когато клиентът не е в състояние да се възползва от професионалното лично поставяне и съдействие.

По наша изрична преценка и решение, Helix си запазва правото да откаже и/или да отмени поръчки за наши слухови апарати от лица, чиито бизнес, според нас не предоставя или не може да предостави професионално лично поставяне на апарата и съдействие на клиента с увреден слух, или не взема достатъчни мерки, за да гарантира, че на клиента с увреден слух ще бъде поставен лично и професионално апарат. Helix независимо и едностранно ще определи дали това поставяне и съдействието, което го придружава, се предлага и/или осигурява.

Ние смятаме, че специалистите по слухово здраве са неделима част от процеса по правилния подбор, доставката и задоволяването на изискванията на потребителите на слуховите апарати  Helix , тъй като те могат да предложат много полезни услуги на клиентите с увреден слух. Например, специалистите по слухово здраве могат да предложат:

 • Експертни технически познания за нашите продукти
 • Професионално индивидуално слухопротезиране въз основа на нуждите на конкретния клиент
 • Достъп и използване на нашите собствени софтуерни системи за настройване на апаратите
 • Професионални познания за слуховата загуба и за рехабилитацията на слуха
 • Многобройни други допълнителни услуги и съдействие.

Въпроси или коментари относно това указание трябва да се изпращат на адреса на Helix, до: 

EU-VERTRIEB
Ear Technic GmbH
Adresse : Gerichtsstrasse 44 45355 Essen / Germany
Telefon  : +49 (0)201 45312534, +49 (0)201 45312533

Тези указания може да бъдат изменяни, суспендирани, или отменяни по всяко време съгласно изричната преценка на Helix

Bulgarian English Greek Macedonian Romanian Russian Serbian Turkish
 • Слуховата загуба: причини (1)

  * вродени
  * придобити:
  * възпалителни заболявания (вирусни и бактериални инфекции) на горните дихателни пътища и ушите, които са много чести и при които обикновено се прибягва до самолечение, без да се предполага, че появилото се заглъхване (често придружено от шум в ушите) е признак на трайно слухово увреждане.

 • Слуховата загуба: причини (2)

  * съдови нарушения - при боледуващи от захарна болест (диабет), високо кръвно налягане (хипертония), сърдечни заболявания.
  * травми в областта на главата;
  * туморни образувания в ухото или по хода на слуховия нерв.

 • Слуховата загуба: причини (3)

  * работа в шумна среда (над 85 dB) - продължителен престой при такива условия води до тежки поражения на слуховия нерв, които са невъзвратими.
  * звукова травма: предизвиква се от краткотрайно, но силно звуково дразнене - хвърлена наблизо бомбичка, изстрел, мощна стереоуредба (особено в дискотеките).

 • Слуховата загуба: лечение (1)

  Независимо от горепосочените причини, независимо от степента на намаление на слуха, появата на такъв симптом е основателен повод за консултация с УНГ-специалист. Само след обстоен преглед и аудиограма (апаратно изследване на слуха), може да се установи причината и типа на слуховото увреждане. При засягане от проводен тип (ангажирано е средното ухо), при правилно лечение настъпва възстановяване без последици за слуха.

 • Слуховата загуба: лечение (2)

  При засягане от приемен тип (ангажиран е слуховият нерв), степента на повлияване от приложеното лечение зависи много от това кога е започнато то и ако се вземат мерки веднага, може да се разчита на възстановяване на слуха. При забавяне от няколко дни или при самолечение има голям риск от получаване на трайна слухова загуба.

Previous
Next
Начало За нас Правила на Xelix за продажба на слухови апарати
В момента има 6 посетителя в сайта